In de media

Documentaire Ben Sajet

In april 2016 werkte Daniël Metz mee aan een documentaire over de huisarts en politicus Ben Sajet. Sajet had zijn eerste praktijk in de Amsterdamse Transvaalbuurt, die toen nog in aanbouw was. De medische wetenschap stelde volgens Sajet niet veel voor: 'Je kon de mensen hoogstens goede voeding voorschrijven. Maar daar hadden ze vaak geen geld voor'. Daniël Metz leest in deze documentaire een fragment voor uit de memoires van Sajet.

Ga naar Documentaire Ben Sajet

Tentoonstelling ‘Amsterdam Diamantstad’

De tentoonstelling 'Amsterdam Diamantstad' heeft goede aandacht gekregen in de pers. Een uitgebreid artikel is verschenen in Het Parool, geschreven door Hanneloes Pen. Ook De Telegraaf en het NIW hebben er aandacht aan besteed. Op de NH-radio is een uitvoerig interview te horen met Daniël Metz over de diamantindustrie. [Begin interview bij 8:45] Het Joods Historisch Museum heeft bij de tentoonstelling 'Amsterdam Diamandstad een interessante Podcast laten maken met uitleg van Daniël Metz en geluidsopnamen in Gassan Diamonds. De Podcast is gemaakt door Caspar Stalenhoef.    

‘Historische routes Amstelveen’

Sinds de start in augustus 2019 krijgt het project 'Historische routes Amstelveen' regelmatig media-aandacht. De officiële aftrap vond plaats op 14 september (Monumentendag) in de Johanneskapel in Amstelveen.

    Meer informatie over dit project en de berichten in de media zijn te vinden op de website van Museum zonder Muren.

Tweede historische route

In augustus 2021 is de tweede historische route door Amstelveen gerealiseerd. De route voert door het Oude Dorp en Keizer Karelpark. Het laat zien hoe een agrarisch dorp is uitgegroeid tot forensenstad. Daar zijn nog veel sporen van terug te vinden in de openbare ruimte. Via acht informatiepanelen worden bezoekers door de twee buurten geleid. De route maakt deel uit van het project ‘Historische Routes Amstelveen’ dat door Daniël Metz is gelanceerd. Begin 2022 zal een derde route tot stand komen. Zie nieuwsbericht op de website van AMstelveenZ