Boekpresentatie ‘Diamantgracht’

Onder de spectaculaire glazen koepel op het dak van voormalige Diamantbeurs vond op 26 mei 2022 de feestelijke presentatie plaats van het boek Diamantgracht. Een pracht-locatie, helemaal in stijl bij het onderwerp. De diamantbeurs speelt een hoofdrol in het boek en biedt uitzicht over de Nieuwe Achtergracht. De huidige eigenaren van het gebouw, media hotspot CapitalC, onderkennen de historische waarde van hun bezit en hebben de boekpresentatie gesponsord.

De eerste exemplaar van het boek is in ontvangst genomen door Edward Asscher, oud-directeur van de Royal Asscher en vertegenwoordiger van de vele familiebedrijven die de diamantindustrie heeft gekend.  Het tweede exemplaar ging naar Willem Sijthoff, eigenaar van Sijthoff-media en CapitalC, als waardering voor de historische zorg waarmee hij de Diamantbeurs heeft laten restaureren.

Op de boekpresentatie waren zo’n 120 toehoorders aanwezig. Merlijn Olnon van de WalburgPers heette het publiek welkom, waarna Henk Looijesteijn de auteur, DaniĆ«l Metz, interviewde over het schrijfproces en bijzondere historische vondsten. Het was een bijzondere feestelijke lancering van een belangrijk boek.